Μετατρέποντας το Κινητό σας σε Βοήθημα Διανοητικής Άσκησης

Διανοητική ικανότηταπηγή: Pixabay.com

Σε έναν κόσμο που συχνά επικεντρώνεται στη σωματική άσκηση, εύκολα ξεχνιέται η σημασία της πνευματικής υγείας. Ευτυχώς, όπως και η σωματική άσκηση έτσι και η άσκηση του πνεύματος δεν είναι μια δαπανηρή διαδικασία.

Όπως ακριβώς χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο για να παίξετε ποιοτικά διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μέσον εκγύμνασης μυαλού. Διαβάστε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους η πνευματική άσκηση είναι σημαντική, πώς μπορεί να σας ωφελήσει και πώς μπορείτε να ακονίσετε το μυαλό σας.

Σημασία και Οφέλη

Η σωματική υγεία παίζει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα της ζωής μας. Όταν είμαστε κουρασμένοι, ταλαιπωρημένοι και εκτός φόρμας σωματικά, το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς και άλλα συστήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Η πνευματική άσκηση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας. Μεγάλο μέρος της αντιμετώπισης του άγχους, των εντάσεων, των χαρών και των πόνων της ζωής εξαρτάται από τη στάση μας και η πνευματική μας υγεία έχει μεγάλη επιρροή σε αυτό.

Αν φροντίζετε για την πνευματική σας υγεία, θα διαπιστώσετε ότι:

  • Αντιμετωπίζετε καλύτερα το άγχος
  • Βελτιώνονται οι διαπροσωπικές σας σχέσεις
  • Βελτιώνεται η ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε
  • Μπορείτε να ξεκολλήσετε από το παρελθόν

Υποστήριξη της Διανοητικής Ικανότητας

Υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι για να ενδυναμώσετε και να υποστηρίξετε τη διανοητική σας ικανότητα, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν απαιτούν τίποτε παραπάνω από το να θυμάστε να κάνετε τις ασκήσεις που αναφέρονται παρακάτω. Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να τις ξεχάσετε, μπορείτε να θέσετε ημερήσια υπενθύμιση στο κινητό σας τηλέφωνο!

Τονώστε το πνεύμα σαςπηγή: Pixabay.com

Να Θυμάστε να Αναπνέετε: Ο έλεγχος της αναπνοής, γνωστός στη γιόγκα ως pranayama, είναι εξαιρετικός τρόπος καταπολέμησης του άγχους. Όταν είμαστε αγχωμένοι, εμφανίζουμε δυσκολία στην αναπνοή. Αυτό μειώνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα που με τη σειρά του έχει αρνητική επίπτωση τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό μας. Να θυμάστε να αναπνέετε βαθιά, ρυθμικά και αργά.

Υπαίθριες Δραστηριότητες: Η ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα με έναν περίεργο τρόπο δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε τις απλές χαρές της ζωής, όπως τον καθαρό αέρα, τον ήλιο, τα ευωδιαστά λουλούδια και το τιτίβισμα των πουλιών. Καταπολεμήστε την ένταση, τον λήθαργο και το άγχος, αφιερώνοντας χρόνο στο ύπαιθρο, μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης. Χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να βρείτε πάρκα και χώρους πρασίνου.

Γίνεται Δημιουργικοί: Εκτός κι αν είστε καλλιτέχνης, η καθημερινότητά σας πιθανόν περιλαμβάνει διεργασίες που εκτελούνται από το δεξί τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες λογικής επεξεργασίας και γνωστικού περιεχομένου. Το να είστε δημιουργικοί, είτε ασχολείστε με τη ζωγραφική, με τη δημιουργία ενός λευκώματος, είτε με τη γλυπτική, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δραστηριοποιηθεί το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να αναζωογονηθείτε.

Ξεκουραστείτε: Είτε εργαζόμαστε πολύ είτε παίζουμε με τις ώρες, εύκολα θυσιάζουμε τον ύπνο μας για οτιδήποτε άλλο. Διεγερτικές ουσίες, όπως η καφεΐνη μας βοηθούν να λειτουργούμε με ελάχιστες ώρες ύπνου, αλλά στην πραγματικότητα το σώμα μας και το μυαλό μας χρειάζονται τον ύπνο για να παραμένουν υγιή. Προσπαθήστε να ορίσετε ένα

Κάντε ασκήσεις μυαλούπηγή: Pixabay.com

πρόγραμμα ώστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κα φροντίστε να απολαμβάνετε 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Χρησιμοποιήστε το ξυπνητήρι του κινητού σας τηλεφώνου, αν είναι απαραίτητο.

Εφαρμογές για Διανοητική Ικανότητα

Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να είστε σε καλή διανοητική κατάσταση και παραθέτουμε ορισμένες, όπως:

Headspace: Με δωρεάν λήψη, προσφέρει κατευθυνόμενες ασκήσεις διαλογισμού που σας βοηθούν να πετύχετε την εσωτερική ευτυχία.

Duolingo: Η δωρεάν εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών αποτελεί εξαιρετικό τρόπο για να διατηρήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση, μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Lifesum: Ακόμη μια δωρεάν εφαρμογή που παρέχει παρακολούθηση προόδου εκγύμνασης, υπενθυμίσεις με συμβουλές υγείας, συνταγές και άλλα πολλά.

Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να γυμνάζετε το μυαλό σας, οπότε τι περιμένετε; Το μυαλό σας περιμένει να το γυμνάσετε!

πηγή:

http://www.alustforlife.com/mental-health/positive-psychology/develop-your-mental-fitness

https://www.redbull.com/gb-en/ways-to-improve-your-mental-health

https://www.biteback.org.au/mental-fitness/what-is-mental-fitness/?standalone=true

← Η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Είναι Αυτό το Τέλος του Γιουτιούμπερ; →