Joukkueet saivat luvan treenata yhdessä

Espanjan jalkapalloseurat jatkavat harjoitteluaLähde: Pexels

Maaliskuun puolivälissä kaikki urheilulajit joutuivat tauolle ja valitettavasti useissa lajeissa se tarkoitti myös sarjan päättymistä. Monille penkkiurheilijoille, urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneille ja casino-toimijoille tilanne on ollut sanalla sanoen murheellinen. Urheilijoille sarjojen joutuminen tauolle on ollut omituinen tilanne ja monella tavalla haastavaa. Urheilijoiden normaaliin arkeen kuuluvat asiat ovat olleet rajoitettujen toimien listalla.

Joukkueharjoittelu on ollut ehdottomasti kiellettyä ja treenit on täytynyt vetää pienryhmissä tai jopa yksilötreeneinä – mikäli ollenkaan! Jokainen ymmärtää, että joukkuelajeissa yksilöharjoittelu ei kehitä kokonaisuutta, mutta tilanteen mukaan on elettävä. Nyt rajoituksia on onneksi jo purettu ja eri lajien sarjat pääsevät käynnistymään uudelleen. Jännittäviä aikoja eletäänmyös  Espajassa, sillä La Liga -joukkueet ovat päässeet takaisin harjoituskentille ja sarja pääsee käynnistymään uudelleen.  

Sarja jatkuu 11. kesäkuuta

Espanjassa koronapandemia johti tiukkoihin ulkonaliikkumisrajoituksiin ja ihmisten kokoontumiset kiellettiin täysin.  La Ligan kahdella ylimmällä sarjatasolla henkilökohtainen harjoittelu käynnistyi  4. toukokuuta,  sen jälkeen päästiin harjoittelemaan kymmenen pelaajan ryhmissä 18. toukokuuta. Vain vähän sen jälkeen ryhmäkoko laajeni 14 pelaajaan. Nyt sarjan seurat voivat vihdoinkin marssittaa kentälle kokonaiset joukkueet harjoittelemaan yhdessä.

Espanjan jalkapallon pääsarjan La Ligan  sarjaottelut käynnistyvät uudelleen kesäkuun 11. päivänä. Harjoittelemaan joukkueet pääsivät 1.6., mikä tarkoittaa sitä, että joukkueilla on kymmenen päivää aikaa saada kuviot kuntoon ennen sarjan jatkumista. Joukkueet saavat tehdä tosissaan töitä tämän vajaan parin viikon ajan, jotta ne ovat täydessä iskussa sarjan käynnistyessä uudelleen. Real Madridin puolustaja Nacho Fernandés kertoi toukokuun viimeisenä päivänä antamassaan haastattelussa odottavansa kauden jatkumista luottavaisin mielin, sillä vaikka poikkeusolojen harjoittelu on ollut hyvin erilaista kuin normaali oloissa harjoitteleminen, on se sujunut hyvin ja joukkue on viimeistelyä vaille valmis kauden jatkumiseen.

Yhdessä taas

”Yhdessä taas ” on ollut viesti, jota seurat ovat jakaneet verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassaan. Sarjakärki Barcelona julkaisi kuvan, jossa joukkueen valmentaja Quique Setién oli pelaajien ympäröimänä valmennustilanteessa. Lisäksi Barcelona julkaisi videon, jolla Lionel Messi laukoo näyttävän maalin. Real Madrid ja Atlético Madrid ovat molemmat julkaisseet kuvia koko joukkueen harjoituksista.

Pelaajat takaisin kentälleLähde: Pexels

Missä ja miten ottelut pelataan

La Ligan ensimmäinen ottelu on paikallisottelu ja  sekäydään Sevillan ja Real Betisin välillä, seuraavana päivänä Valcencia ja Levante ottavat mittaa toisistaan. Barcelona kohtaa Mallorcan 13. kesäkuuta. 14.6. on Atlético Madridin ja Athletic Bilbaon sekä Real Madridin ja Fibarin väliset ottelut. Artikkelin kirjoitushetkellä suunnitelma otteluiden pelaamisesta ilman katsojia on voimassa. Pelaajille tilanne on varmasti outo, sillä espanjalainen jalkapalloyleisö on omaa luokkaansa. Stadion kohisee, katsojat laulavat ja elävät täydestä sydämestä mukana ottelussa. Katsojien puuttuminen vaikuttaa myös siihen, missä ottelut pelataan. Esimerkiksi Real Madrid isännöi kaikki ottelunsa harjoituskeskuksensa stadionilla ja virallinen stadioni, Santiago Barnabéu kunnostetaan kesän aikana.

Jäljellä on 11 ottelukierrosta, joista ensimmäiset ottelut pelataan neljänä päivänä 11.-14. kesäkuuta, minkä jälkeen seuraavat ottelut urakoidaan 15.-18. kesäkuuta. Kaikki ottelut pyritään pelaamaan napakassa tahdissa heinäkuun 19. päivään mennessä, sillä La Ligan seuraavan kauden on tarkoitus alkaa 12. syyskuuta Otteluohjelma on rakennettu niin, että kaikille joukkueille jää 72 tuntia aikaa otteluiden väliin palautumiseen.

Artikkelin kirjoitushetkellä ei ollut tiedossa sitä, miten La Ligan sijoitukset jaettaisiin, mikäli sarjaa ei voidakaan pelata koronan tai jonkin muun syyn vuoksi loppuun. Huhtikuun alkupuolella spekuloitiin sillä ajatuksella, että vaikka Barcelona johtaakin sarjaa, se ei saisi voittoa itselleen. Joissakin arvioissa pohdittiin mahdollisuutta jättää voittaja nimeämättä kaudelle 2019-2020. Vastaavaa tilannetta ei sarjan historiassa ole koskaan aiemmin ollut. Sarjaa ei pelattu lainkaan kolmena kautena Espanjan sisällissodan aikana vuosina 1936–1939.

Sarjataulukko

La Ligan sarjataulukon kärkenä keikkuu Barcelona vain kahden pisteen etumatkalla Real Madridiin. Kolmantena sarjataulukossa on Sevilla, jolla on 11 pistettä vähemmän kuin Barcelonalla. Seuraavina sarjataulukossa tulevat keskenään samalla pistemäärällä  Real Sociedad ja Getafe. Muutaman pisteen päässä vaanivat Atlético Madrid ja Valencia. Näiden joukkueiden jälkeen pudotaankin jo aivan eri pistekymmenykselle, joten jos La Ligan kärkiviisikkoa pitäisi nyt arvailla, se muodostuisi seuraavista joukkueista tässä järjestyksessä FC Barcelona, Real Madrid,  Sevilla, Atlético Madrid ja Real Sociedad. Vaikka Real Madrid todellakin hipottelee Barcelonan kannoilla vain kahden pisteen päässä, on Barcelona vahva ehdokas La Ligan voittajaksi tänäkin vuonna. Mikäli Barcelona voittaa La Ligan kauden 2019–2020, olisi se kolmas voitto peräkkäin ja 27. voitto seuran historiassa.  Vain Real Madrid on kyennyt voittamaan La Ligan useammin kuin Barcelona. Real Madridilla on 33 voittoa La Ligasta sarjan historian aikana.

← Fortress Charge™ -kolikkopeli herättää keskiaikaiset retket eloon Minecraft Dungeons: uusi peli, tuttu kuosi →