Mat du ikke bør servere i et bryllup

Food inspirationKilde: Pixabay

Å planlegge et bryllup er en stor og viktig oppgave. For de aller fleste av oss er bryllup noe vi kun gjør én gang i livet og dermed ønsker vi også at det skal være så minneverdig som overhodet mulig. Enten du ønsker et stort eller et lite bryllup, så er det mange elementer som skal på plass.

Dere skal finne ut av hvor bryllupet skal stå og hvor festen skal holdes, gjestelisten skal på plass, invitasjoner skal sendes ut, ønskelister skal skrives, taler skal skrives og antrekk skal velges. Kanskje dere også ønsker å lære å danse vals før den store dagen? Som vi har nevnt er det altså mange ting som skal på plass og en av disse er menyen.

Noen ønsker koldtbord, noen lager maten selv og andre har tre retters meny. Det er mange valg, men har du noen gang tenkt på at det finnes en del matvarer som ikke bør befinne seg på den menyen dere ender opp med? I denne artikkelen skal vi snakke litt om nettopp dette.

Dvask salat

Det kan jo tenkes at dere ønsker en sunn bryllupsmeny og bestemmer dere for å starte med en salat. Dette kan være godt, men det kan også være full katastrofe. Dvask og slapp salat kan nemlig bli resultatet. Det skyldes ganske enkelt at det kan ta litt tid å servere et helt bryllup, og enkelte salater blir dvaske i løpet av få minutter etter at de har fått på seg dressing.

Dersom du likevel ønsker å ha salat på menyen, bør dere velge litt tøffere grønne blader, som romanosalat.

Hvitløk

Hvitløk er en ingrediens som er både hatet og elsket. Mange elsker den gode smaken den gir og like mange hater lukten. Selv om dere som brudepar elsker hvitløk, så bør dere ta hensyn til at dette ikke gjelder alle gjestene deres. Ekskluder hvitløk fra menyen, så slipper dere også å få klager fra noen av gjestene over at andre gjester lukter vondt.

Mat som er vanskelig å spise uten å grise

Mat som skal spises med fingrene, som tacos, burritos, hamburgere og spareribs kan være både velsmakende og godt, og kanskje også favoritten til både brudepar og gjester. Dette er derimot mat det er vanskelig å spise, og enda vanskeligere å spise uten å grise. Både brudepar og gjester kommer i sine flotteste klær og da er det ikke morsomt å få servert mat som griser ned både fingre og klær.

Velg altså mat som ikke er grisete å spise og som gjestene kan få i seg uten å ødelegge antrekket sitt.

Nå vet du hva du ikke skal ha på menyen dersom du skal planlegge et bryllup. Ønsker du mer letthåndterlige menyer kan du sjekke ut spilleautomater med mat som tema. Disse finnes hos mange nettcasino, og der kan du kose deg uten å måtte bekymre deg for tunge mager eller om kokkene klarer å servere det dere ønsker.

Mummys gold

Pizza

Pizza er favorittretten til mange, ikke bare italienere. I et bryllup derimot er det usikkert om pizzaen bør befinne seg på menyen. Det kan nemlig være vanskelig å servere varm pizza til så mange gjester. I tillegg kan det også være gjester med ulike behov i forhold til kosthold og allergier, og da er det å velge pizza noe som gjør det vanskelig for kokkene.

Tung mat er en dårlig idé

Det kan være lurt å tenke over at noen klassiske matretter kan være veldig tunge, og etterlater gjestene med et behov for å sove middag. Det er også lurt å tenke over sesong og varmegrader. Å få servert varm soppsuppe midt på sommeren kan være en kraftig opplevelse for mange mager.

Selv om noe har vært en tradisjon i mange år, betyr ikke det at det må gjentas. Det er lov å gå litt egne veier og tenke nytt. Desto flere gjester det er på gjestelisten, desto viktigere er det å sette sammen en meny som er enkel både å lage og servere, og som tåler at serveringen tar litt tid. Retten skal være like flott og smakfull når den serveres til den siste gjesten som da den ble servert til den første.

Antall gjester kan være avgjørende

Det kan være forskjell på hva som kan serveres i mindre og større bryllup. Hvit fisk er veldig populært og er godt egnet i mindre bryllup, men så fort antall gjester kommer opp i over 100 er hvit fisk en dårlig idé. Det er rett og slett fordi det er vanskelig å få fisken til å holde seg helt til siste gjest er servert.

← Hvordan Valentinsdagen fikk navnet sitt Smør: Tilbake i form →